Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbki drobiowej

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
cebula 2 szt
pieprz
przyprawa w płynie
mąka 2 łyżki
bulion warzywny 1 szklanka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbki drobiowej

Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i błonek. Kroimy ja na mniejsze kawałki . Obtaczamy w mące. Taką wątróbkę dajemy n a patelnie z rozgrzanym olejem . Obsmażamy z dwóch stron . Dodajemy pokrojoną cebulkę . Mieszamy . Podlewamy bulionem warzywnym ok 1/2 szklanki . Dusimy . Dodajemy przyprawę w płynie i doprawiamy pieprzem . Dodajemy ok 1 łyżke mąki i mieszamy żeby nie powstały grudki. Podlewamy resztą bulionu . Jeszcze chwilę dusimy . Doprawiamy solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 22.08.2012 08:22
pycha
cukiereczek 25.07.2012 15:57
smaczne
Ania60 21.07.2012 08:17
Dobry przepis
iwa643 21.07.2012 07:44
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak