Gulasz z wątróbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    600 gram
  • cebula

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek

  • sól

  • cukier

  • panierka do wątrubki

  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • DODATKOWO:

  • masło

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wątróbki wyciąć błonki,tłuszcz potem opłukać i osączyć.Posypać pieprzem ,panierować w mieszance z mąki i przypraw -usmażyć na oleju na rumiano.Wątróbkę przełożyć na talerz i posolić. Na pozostałym tłuszczu krótko podsmażyć cebulę pokrojoną w pół krążki i paprykę pociętą w paski. Podlać 2 szklankami ciepłej wody dodać rozdrobniona gorczycę,koncentrat ,rozgnieciony i obrany czosnek.Pod przykryciem dusimy ok.15 minut, doprawiamy do smaku przyprawami i wkładamy wątróbkę.Trzymamy na wolnym ogniu przez ok 8- 10 minut często mieszając.Jeśli sos jest zbyt płynny zagęszczamy masłem zagniecionym z mąką .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 08.04.2012 15:28
super
Katarzyna59 14.03.2012 15:44
kolorowo
smakowita 10.02.2012 19:31
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
[email protected] 07.01.2012 21:21
extra
Łukasz15 30.12.2011 23:27
fajnie wygląda
Monika193 24.09.2011 22:14
super wygląda
magduś83 14.09.2011 23:11
pomysłowe
kanu83 30.08.2011 08:49
super sprawa
Beatris 27.05.2011 11:06
Ciekawy pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat