Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 700 g
cebula 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Dla zagęszczenia można dodać łyżkę mąki.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych

Serca opłukać, odcedzić. Odcinamy końcówkę, w której są zakończenia żył.
Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju do zarumienienia. Dodać serca i podsmażyć ok. 2- 3min. Całość zalać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i marchewkę. Garnek przykryć i na małym ogniu gotować, aż serca będą miękkie.
Doprawić mocno pieprzem i dodać soli do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.12.2015 08:44
bardzo taki mi smakuje
adelajda 05.11.2015 16:13
nigdy nie jadłam ..może czas spróbować
Ewa Wojtaszko 28.10.2015 11:50
aż zgłodniałam..
Wafelek2601 28.10.2015 09:52
Bardzo dobre
Pani Domu 28.10.2015 09:24
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak