Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z batatami
Kroki postępowania
Podlać szklanką bulionu i zagotować ( chodzi o to by rozpuściły się w niej wszystkie smaki ze smażenia ).
Podawać posypaną usiekanym drobnym szczypiorkiem.
szynka mięso | 30 dag |
cebula | 1,5 sztuki |
batat mały | 1 sztuka |
ziemniak | 1 sztuka |
bulion | 3 szklanki |
sól | 1 szczypta |
pieprz mielony | 1 szczypta |
papryka mielona | 1 szczypta |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
ziele angielskie | 3 sztuki |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżeczka |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek | 1 do smaku |
olej roślinny | 3 łyżki |
szczypiorek posiekany | 3 łyżki |
papryka czerwona | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: