Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
boczniaki
60 dag -
gotowanej szynki wędzonej pokr
15 dag -
białego wytrawnego wina
3 łyżki -
sos
-
cebula
1 sztuka -
czerwone papryki
3 sztuki -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
olej
2 łyżki -
pieprz biały Prymat
1/4 sztuki -
chili Prymat
-
sól
Sposób przygotowania
Grzyby opłukać, odkroić twarde miejsca, po czym pokroić je na cienkie paski, skropić winem, posolić oraz popieprzyć. Plastry szynki złożyć wzdłuż na pół, ułożyć na nich grzyby i tak zwinąć szynkę aby powstał mały pęczek Pęczki układać na grill i piec 6-8 min stale je odwracając Podawać z sosem paprykowym i grzankami z chleba przygotowanymi na grillu. .
Komentarze (3)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się
Henryka2
25.04.2013 18:352milutka
25.04.2013 13:29iwi
25.04.2013 13:26