Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
boczniaki
60 dag -
gotowanej szynki wędzonej pokr
15 dag -
białego wytrawnego wina
3 łyżki -
sos
-
cebula
1 sztuka -
czerwone papryki
3 sztuki -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
olej
2 łyżki -
Pieprz biały mielony Prymat
1/4 sztuki -
chili Prymat
-
sól
Przepis i sposób przygotowania Grill: Boczniaki z sosem paprykowym
Grzyby opłukać, odkroić twarde miejsca, po czym pokroić je na cienkie paski, skropić winem, posolić oraz popieprzyć. Plastry szynki złożyć wzdłuż na pół, ułożyć na nich grzyby i tak zwinąć szynkę aby powstał mały pęczek Pęczki układać na grill i piec 6-8 min stale je odwracając Podawać z sosem paprykowym i grzankami z chleba przygotowanymi na grillu. .
Komentarze (3)