Gulasz wołowy

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Przez lata trwałem w stereotypach, nie tylko kulinarnych. W końcu odkryłem kuchnię Fusion, która łączy smaki świata. Pod „lupę” weszło jedno z moich ulubionych dań. Poczytajcie, spróbujcie, skomentujcie.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • wołowina

    500 gramów
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • kalafior

    100 gramów
  • bulion wołowy

    500 mililitrów
  • ketchup

    2 łyżki
  • wino czerwone wytrawne

    100 mililitrów
  • serek topiony

    50 gramów
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • czubrica zielona

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,25 łyżeczki
  • smalec

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym smalcu. Cebulę, czosnek i marchewkę obieramy. Czosnek i cebulę siekamy, a marchewkę kroimy w plasterki. Do mięsa dodajemy umyte różyczki kalafiora, posiekaną cebulę i czosnek oraz marchewkę.

Całość zalewamy bulionem i dodajemy ketchup, wino oraz serki. Dusimy pod przykryciem przez 120 minut, od czasu do czasu, mieszając. Pod koniec dodajemy majeranek i czubricę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat