Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z dodatkiem kalafiora

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Przez lata trwałem w stereotypach, nie tylko kulinarnych. W końcu odkryłem kuchnię Fusion, która łączy smaki świata. Pod „lupę” weszło jedno z moich ulubionych dań. Poczytajcie, spróbujcie, skomentujcie.

Składniki:

Składniki:

wołowina 500 gramów
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
kalafior 100 gramów
bulion wołowy 500 mililitrów
ketchup 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 100 mililitrów
serek topiony 50 gramów
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
czubrica zielona 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,25 łyżeczki
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z dodatkiem kalafiora

Mięso kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym smalcu. Cebulę, czosnek i marchewkę obieramy. Czosnek i cebulę siekamy, a marchewkę kroimy w plasterki. Do mięsa dodajemy umyte różyczki kalafiora, posiekaną cebulę i czosnek oraz marchewkę.

Całość zalewamy bulionem i dodajemy ketchup, wino oraz serki. Dusimy pod przykryciem przez 120 minut, od czasu do czasu, mieszając. Pod koniec dodajemy majeranek i czubricę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak