Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza jęczmienna
-
łopatka
50-60dag -
cebula
-
czosne\\
3 ząbki -
mąka
-
kostka mięsna
-
pomidory
2 -
marchew
2 -
koncentrat pomidorowy
-
cząber
-
tymianek
-
majeranek
-
śmietana do zup
Sposób przygotowania
W garnku rozpuścić kostkę mięsną w ok 500ml wody. Do wywaru dodać usmażone mięso i dusić na małym ogniu. Pomidory sparzyć i pokroić w małą kostkę. marchew obrać i pokroić w plasterki po czym wrzucić do gotującego się mięsa razem z pomidorami. Całość dusić pod pokrywką, dodać łyżeczkę / 2 koncentratu. Dorzucić zioła i odrobinę przyprawy do gulaszu. Zdjąć z ognia i zabielić śmietaną. Jeżeli będzie zbyt rzadki, zagęścić mąką. Podawać z ugotowaną kaszą (pół szklanki do szklanki na osobę)
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się