Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej rzepakowy 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso myjemy i kroimy na małe kawałki, obieramy cebulkę i kroimy w prążki . Wrzucamy do garnka z wodą dusimy pod przykryciem. Gdy mięso miękke zaprawiamy mąką i doprawiamy do smaku. jeszcze przez chwilę dusimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 06.04.2014 12:27
Pyszny takie gulasz ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak