Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz warzywny z kiełbasą
Pyszny i aromatyczny, a do tego bardzo prosty w przygotowaniu obiad dla całej rodziny. Gulasz warzywny z kiełbasą to rozgrzewające danie jednogarnkowe, które przyrządzisz już w 30 minut!
KROK 1. Na początek przygotowujmy składniki gulaszu. Marchewki i kiełbasę kroimy w plastry, cukinię w dużą kostkę, paprykę w paski lub kostkę, a cebulę w półpiórka.
KROK 2. W dużej i głębokiej patelni (lub w rondlu) rozgrzewamy olej i szklimy pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy kiełbasę drobiową i smażymy ją do momentu lekkiego zarumienienia oraz uwolnienia aromatu. Kolejno dodajemy marchewkę i smażymy ją przez około 6 minut.
KROK 3. Po tym czasie dodajemy pokrojone papryki oraz cukinię i smażymy przez około 7 minut. Na koniec dodajemy pomidory z puszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki oraz przyprawy i dusimy wszystko jeszcze przez około 7 - 8 minut.
* Jeśli gulasz jest zbyt gęsty, możemy dodać do niego odrobinę wody lub passaty pomidorowej.