Gulasz warzywny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • ogórek gruntowy

    1 sztuka
  • fasolka szparagowa

    mrożona 80-100 g
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    1-2 sztuki
  • Majeranek suszony Prymat

  • Bazylia suszona Prymat

  • cząber

  • pieprz

    opcjonalnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz warzywny foto
Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę, obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Kalarepkę myjemy i kroimy w większą kostkę.
Krok 2 - Gulasz warzywny foto
Do garnka gotowania na parze, wkładamy najpierw kawałki papryki. Gotujemy ok. 10 minut.
Następnie dodajemy, ogórki, cebulę, kalarepkę, czosnek i mrożoną fasolkę, posypujemy majerankiem i bazylią. Dalej gotujemy około 15 minut.
Krok 3 - Gulasz warzywny foto
Na 5 minut przed końcem gotowania, dodajemy cząber ( wcześniej podany lubi nadawać goryczkę ).
Gulasz przekładamy do misek, możemy podlać wodą z gotowania i ew. doprawić pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 24.06.2017 14:56
Smakowity gulasz;).;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat