Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz meksykański

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat łyżeczka
cebula 2 szt
olej 3 łyżki
papryka marynowana Smak 0,5 l słoik
fasola czerwona puszka
pomidory krojone z puszki szt
kostka rosołowa szt
sól i pieprz
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat łyżeczka
chili Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz meksykański

Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na 3 łyżkach oleju. Mięso mielone posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i podsmażamy na oleju. Podsmażone warzywa i mięso łączymy ze sobą dodajemy pomidory w puszce i osączoną fasolę. Dodajemy kostkę rosołową, paprykę słodką, doprawiamy solą i pieprzem. Do gulaszu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy według uznania chilli. Dusimy jeszcze około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak