Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
-
szpinak świeży
1 garść -
cebula
0,5 szt. -
czosnek
1 ząbek -
ser feta
150 g -
masło
20 g -
Musztarda francuska Prymat
2 łyżki -
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
-
Czosnek suszony Prymat
-
tymianek
-
Rozmaryn suszony Prymat
-
olej rzepakowy
30 ml
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia V: Schab pieczony ze szpinakiem i fetą, odc. 4
Kroki postępowania


Czosnek i cebule drobno siekamy. Na wolnym ogniu rozpuszczamy masło, tak by się nie spaliło i podsmażamy na nim czosnek z cebulą. Następnie dodajemy szpinak i smażymy wszystko razem przez kilkanaście sekund. Odstawiamy do ostygnięcia.

Szykujemy marynatę do mięsa. Do naczynia wsypujemy roztarte w palcach zioła (rozmaryn i tymianek) oraz czosnek granulowany, przyprawę do wieprzowiny i 2 łyżki musztardy francuskiej. Dodajemy odrobinę oleju i dokładnie mieszamy. Marynata nie powinna być zbyt płynna, bo nie będzie przylegać do mięsa.




Komentarze (0)