Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z czosnkiem niedźwiedzim i cebul

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 sztuki
cebula 1 duza
sól do smaku
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z czosnkiem niedźwiedzim i cebul

Wykonanie

Mięso oddzielić od kości,skóry i tłustych kawałków.
Pokroić w mniejsze kawałki,dokładnie umyć i wysuszyć.
Patelnie dobrze rozgrzać(nie dodawac oleju) i wrzucić mięso,
Chwilę podsmażać,obraną cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
następnie podlać szklanką wody.
Dodac sól,pieprz,czosnek niedźwiedzi i paprykę wędzoną.
Poddusić całość około 30 minut kontrolując ilość wody.
Na koniec dodać do gulaszu koncentrat pomidorowy i lekko zredukować całość
(ewentualnie zagęścić lekko sos skrobią kukurydzianą)

Podawać gorące.

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.02.2013 19:56
wyglada bardzo apetycznie
misia53 06.02.2013 19:48
to mi odpowiada
Sylwia26 06.02.2013 17:29
ślinka leci
Marta1986 06.02.2013 17:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak