Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/4 kilo
marchewka 1 szt.
cebula 1 szt.
pietruszka 1 szt.
masło
seler 1/4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
kulki pieprzu 3 szt.
sól
bulion wieprzowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku. Mięso dokładnie płuczemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli, wlewamy 0,5 szklanki wody w której rozpuściliśmy kostkę rosołową wieprzową.
Krok 1 - gulasz foto
2
Dodajemy liść laurowy, kulki pieprzu i 1 łyżeczkę soli. Dusimy pod przykryciem przez około 30 min. Następnie kroimy w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler. Dodajemy do mięsa i dalej dusimy przez około 1h.
Krok 2 - gulasz foto
3
Osobno gotujemy kaszę. Gdy gulasz będzie gotowy podajemy go z kaszą. Smacznego!
Krok 3 - gulasz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.07.2013 10:12
smaczny gulasz
mela25 17.02.2013 09:46
pyszny gulasz
marianp20 13.02.2013 22:37
pycha
halina17 12.02.2013 11:49
1|4 kilo jak piszesz jest to 25 dag mięsa na 3-4 osoby to bardzo malutko. Na 2 osoby to się zgodzę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak