Guacamole

Guacamole

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z limonki

    1 sztuka
  • kolendra posiekana

    1 łyżka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado obieram i wyjmuję pestkę, skrapiam sokiem z limonki i rozgniatam widelcem. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, drobniutko pokrojoną cebulę i posiekaną kolendrę.

Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Pastę podaję z białym pieczywem lub z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 21.12.2016 10:45
dobre guacamole
Klausia 25.02.2016 21:09
Znam i lubię :)
asiatok 01.01.2016 19:50
Uwielbiam guacamole. Moje robię z innymi dodatkami :-)
Wacław 02.01.2014 15:01
ciekawe,dla mnie nowość !
smakoszek 12.07.2013 12:13
chętnie sięgnę po taka kanapkę:)
anemon 10.06.2013 16:24
junox, dziękuję i polecam, a nazwa faktycznie dla nas trudna dlatego, że jest to przepis z kuchni meksykańskiej.
junox 10.06.2013 14:07
świetne składniki i na pewno pyszna,ale dlaczego tak trudna nazwa??podoba mi się przepis,warto spróbować:)
barbara11561 23.03.2013 22:08
bardzo mi się podoba ten przepis,ale nie jadłam jeszcze
caralajna 28.09.2012 13:04
jeszcze nie robiłam :)
ZEWA 05.03.2012 10:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat