Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRZYBY NA GĘSTO

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 kg
cebula 3 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: GRZYBY NA GĘSTO

Grzyby oczyścić i wypłukać,nie mocząc zbyt długo.Cebule obrać i pokroić w piórka.Czosnek przecisnąć przez praskę.
Na patelni przesmażyć cebulę ,jak się zeszkli dodać czosnek i jeszcze chwilkę smażyć.Do cebuli dodajemy pokrojone w grubsze paski grzyby i smażymy cały czas mieszając.Doprawić pieprzem i solą i smażyć jeszcze kilka minut.Dodać posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 24.02.2015 14:01
smaczne grzybki
Wacław 24.02.2015 13:28
pyszne danie
anja3107 24.02.2015 11:19
super danie
w mojej kuchni 24.02.2015 10:57
takie pyszności to można zjeść
pestka 24.02.2015 09:53
takie grzybki do obiadu to chętnie bym dzisiaj zjadła
Ania67 24.02.2015 09:27
Uwielbiam takie grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak