Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki marynowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zalewa

woda 3 szkl
ocet 1 szkl
cukier 3 łyżeczki
sól 1,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie kilka
cebula 1 szt

grzyby

grzyby leśne 1,5 kg
woda 1 l
sól 1 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane

Grzyby oczyścić i wrzucić na wrzącą wodę z dodatkiem soli i cebuli, gotować, aż grzyby będą miękkie ( podgrzybki i borowiki około 30 min) wyjąć z wody odsączyć. Grzyby włożyć do słoików i ostudzić.
Ocet rozcieńczyc 3 szklankami wody, dodać cebulę pokrojoną w półplasterki sól, cukier i przyprawy.
Gotowac około 15 min.
Zagotowaną zalewą zalać grzyby , tak aby je zakryć.Słoiki zakręcić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.09.2014 10:21
lubimy takie grzybki
Lidzia 01.09.2014 06:48
Smakowite.
Anna169Hosz 31.08.2014 21:23
Ja tez dziś robiłam grzybki :)
Wiesława1 31.08.2014 20:32
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak