Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane
Ocet rozcieńczyc 3 szklankami wody, dodać cebulę pokrojoną w półplasterki sól, cukier i przyprawy.
Gotowac około 15 min.
Zagotowaną zalewą zalać grzyby , tak aby je zakryć.Słoiki zakręcić
woda | 3 szkl |
ocet | 1 szkl |
cukier | 3 łyżeczki |
sól | 1,5 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | 4 szt |
ziele angielskie | kilka |
cebula | 1 szt |
grzyby leśne | 1,5 kg |
woda | 1 l |
sól | 1 łyżka |
cebula | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: