Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z serem i kaparami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
masło 0,5 kostka
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
ser gouda 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z serem i kaparami

Kroki postępowania

1
Bagietkę pokroić w kromeczki 1-1,5 cm. Bagietka nie musi być świeża. Każdą kromeczkę należy posmarować masłem czosnkowo-ziołowym. Masełko robimy mieszając pół kostki ciepłego masła, zgnieciony ząbek czosnku, zioła i przyprawy.
Krok 1 - Grzanki z serem i  kaparami foto
2
Następnie na każą kromeczkę układamy wąskie plasterki sera żółtego i po 3 kapary.
Krok 2 - Grzanki z serem i  kaparami foto
3
Następnie grzaneczki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do około 180 stopni na około 20 minut lub do czasu, aż grzanki się zarumienią, a serem roztopi się.
Smacznego!
Krok 3 - Grzanki z serem i  kaparami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.07.2013 07:12
smaczne śniadanko
RenataZ-et 04.02.2013 23:59
przepyszne i aromatyczne :)
medi 12.11.2012 16:37
Bardzo fajne grzaneczki:)
wisznu 12.11.2012 14:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak