Grzanki z rydzami i camembertem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 sztuka
  • rydze

    20 dag
  • masło

    2 łyżki
  • ser camembert

    1 krążek
  • olej z pestek winogron

  • czosnek

    1 ząbek
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • rozmaryn świeży

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grzanki z rydzami i camembertem foto
Rydze oczyszczamy, płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą, kroimy na plastry, dusimy w rondelku na masełku pod przykryciem około 10 minut-aż odparują.
Krok 2 - Grzanki z rydzami i camembertem foto
Bagietkę kroimy na kromki. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy z niewielką ilością oleju z pestek winogron,smarujemy pędzelkiem jedna stronę kromek,
Krok 3 - Grzanki z rydzami i camembertem foto
obsmażamy na suchej patelni z obu stron aż powstaną chrupiące grzanki. Papryczkę chili, kroimy na paseczki.
Krok 4 - Grzanki z rydzami i camembertem foto
Układamy na kromkach plasterki grzybów oraz pokrojoną chili posypujemy solą oraz pieprzem do smaku i na wierzch dajemy plasterki sera camembert, posypujemy listkami ulubionych ziół. Zapiekamy w nagrzanym, do 180*c piekarniku na blasze około 5 minut, do momentu lekkiego rozpuszczenia sera. Podajemy od razu gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
staropolanka5 28.10.2015 22:16
rydze uwielbiam
Ifa 24.10.2015 08:54
Poproszę z dwie na śniadanko, pycha!
Iwusia 23.10.2015 23:00
smaczna przekąska
halina17 23.10.2015 17:00
Smaczna przekąska.
Agnieszka-87-25 23.10.2015 15:09
pyszne to jest
Benita 23.10.2015 14:52
Muszą być pyszne
AZgotuj 23.10.2015 14:20
nie jadłam rydzy ale tak podane zachwyciłyby mnie
Wafelek2601 23.10.2015 12:32
Bardzo dobre
Maridka19 23.10.2015 11:24
super ta przekąska :)
dom-agi 23.10.2015 11:16
Z chęcią bym spróbowała!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat