Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z jajecznicą i chorizo

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżeczka
jajko 2 szt
śmietana kremówka 1 łyżka
chleb tostowy 2 kromki
szczypiorek
chorizo 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz czarny

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z jajecznicą i chorizo

Chorizo kroimy w plasterki. Rozpuszczamy masło i podsmażamy z obu stron plasterki chorizo. 6 plasterków odkładamy do dekoracji. Dodajemy rozkłócone jajka ze śmietaną i solą. Smażymy na małym ogniu mieszając aż masa się zetnie. Chleb zapiekamy w tosterze. Na podpieczonym chlebie tostowym układamy jajecznicę, na niej plasterki chorizo. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak