Grzanki do zup.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka czerstwa

    wg.uznania
  • masło roślinne

    wg.uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W każdym domu zostaje bułka,której już nikt nie zje i ja taką bułkę kroję drobną kosteczkę,rozpuszczam trochę masła roślinnego i robię grzanki.
Kosteczki bułki wkładam na blachę,skrapiam masłem i wkładam do gorącego piekarnika.
Grzanki można też zrobić na patelni a póżniej wykorzystać do czystych zup lub kremowych.
Grzanki podaję oddzielnie w salaterce lub małych miseczkach.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 08.12.2013 13:24
idealne do jakiegos pysznego kremu
Motorek 31.07.2013 07:44
fajny pomysł
caralajna 31.03.2013 08:30
ja czasem grzanki też do surówek dodaję :)
m1monika 22.07.2012 18:10
super!!!
Justa32 13.11.2011 10:34
świetne!!!
Andzia1977 21.10.2011 00:04
super
anemon 17.09.2011 19:01
Wyszły jak malowane.
misia53 18.08.2011 00:30
oj szkoda... jakby tak bliżej to bym ukradla....
ben-ka 17.08.2011 09:03
hmmmm naczynka nie oddam,dostałam w prezencie:)
misia53 17.08.2011 00:27
a ja oprócz grzanek chcę jeszcze to naczynie ....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat