Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka bez kości
500 gramów -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
0,5 łyżeczki -
cebula
1,5 sztuki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
koncentrat pomidorowy
280 gramów -
bulion
2 litry -
bułka czerstwa
1 sztuka -
mąka pszenna
2 łyżki -
mąka pszenna
do obtaczania -
śmietana 30%
5 łyżek -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
jajko
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym
Kroki postępowania
Doprawiamy całość po ½ łyżeczki pieprzu ziołowego i ziół prowansalskich, a także solą i czarnym pieprzem.
Dodajemy jajko i wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy małe kuleczki, które obtaczamy delikatnie w mące.
Pod koniec gotowania koncentrat pomidorowy mieszamy z mąką, śmietaną i bulionem z gotujących się pulpecików.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)