Grzanki do podgryzania

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 szt
  • olej rzepakowy

    5 łyżek
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szt
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 szt
  • Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

    1 szt
  • oregano

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę pokroić na 1 centymetrowe kromeczki. Olej rozdzielić do misek. Dodać przyprawy, oregano z koncentratem razem, pozostałe osobno. Wymieszać i pędzlem posmarować dwustronnie kromki. Ułożyć na blasze i zapiec do lekkiego zrumienienia. Przyprawy można dodawać według własnego smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat