Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruzińska zupa drobiowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 30 dag
cebula biała 2 szt
pomidory 30 dag
fasolka szparagowa 30 dag
tłuszcz 1 łyżka
natka pietruszki
bazylia
mięta
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gruzińska zupa drobiowa

Wykonanie:
Mięso wypłukać, włożyć do garnka, zalać 6 szklankami wody, posolić i ugotować . Fasolę podgotować w osolonej wodzie, (pomidory sparzyć) obrać ze skórki i razem włożyć do gotującej się zupy. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu, włożyć również do zupy i gotować do miękkości. Przed podaniem doprawić miętą i bazylią (zioła mogą być suszone) papryką i pieprzem do smaku. Na koniec posypać zupę natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 14.09.2014 08:55
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak