Gruszka i banan w miodzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

  • gruszka

  • miód

  • papier ryżowy

  • cynamon Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gruszka i banan w miodzie foto
Owoce obieramy i kroimy. Papier ryżowy układamy na talerzu, rozmiękczamy go wodą. Kładziemy na papierze (z boku) owoce i dodajemy łyżeczkę miodu (można więcej jeżeli ma być słodsze).
Krok 2 - Gruszka i banan w miodzie foto
Zawinięty kawałek odstawiamy. Powtarzamy wszystko przy kojejnych kawałkach owoców. Można dodać ich więcej, jak kto lubi.
Krok 3 - Gruszka i banan w miodzie foto
Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oleju. Rozprowadzamy go równomiernie. Układamy zawinięte owoce w papier, jeżeli jest taka potrzeba można je jeszcze lekko zwilżyć.
Krok 4 - Gruszka i banan w miodzie foto
Piekarnik rozgrzewamy do 180-200 Stopni, pieczemy od 15 do 20 minut.
W połowie pieczenia można je obrócić na drugą stronę.
Gotowe wykładamy na talerz i posypujemy cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 10.12.2012 19:09
większość osób nie robiła nigdy nic z papieru ryżowego więc przydałoby się wytłumaczenie dokładne jak go "rozmiękczyć"
AURELKA 30.10.2012 18:35
pycha deser
emylka86 26.02.2012 21:57
a próbowałaś jeszcze z jakimiś innymi owocami?>
gosia561 05.01.2012 16:34
dobre
Ela15 27.12.2011 11:06
ciekawy pomysł
Renia1 12.12.2011 17:01
na pewno rozplywa sie w ustach
Wacław 21.11.2011 08:16
fajne !!!
marchewka 09.11.2011 23:38
to musi być pyszne
Natalia40 25.10.2011 18:41
extra
eli82 03.10.2011 15:04
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat