Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grilowana karkówka z kaszą jaglaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
olej 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
mrożona fasolka szparagowa 1 op
kasza jaglana 400 g

Porada

mięso można przyprawić wg uznania .

Przepis i sposób przygotowania na: grilowana karkówka z kaszą jaglaną

mięso umyć pokroić na porcje .Lekko potłuc.Następnie przyprawić i dodać olej-ja dodaję olej aromatyzowany kujawski.Tym razem czosnek i bazylia.Mięso odstawić na ok 2 godziny.Kaszę jaglaną ugotować w wodzie z dodatkiem mleka.Fasolkę szparagową także ugotować w osolonej wodzie.
Mięso grilujemy z obu stron na patelni grilowej lub grilu.Podajemy z kaszą i fasolką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.12.2014 17:39
moje ulubione mięsko, pycha
Renata9 08.12.2014 16:10
smaczne jedzonko
Skotka 08.12.2014 14:43
Pyszna karkówka, uwielbiam kaszę jaglaną:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak