Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany udziec z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 40 dkg
chrzan ze słoika 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany udziec z indyka

Kroki postępowania

1
Udziec umyć, oddzielić skórę od mięsa a następnie wykroić kość.
Mięso już bez kości i skóry pokroić na małe kawałki. Umieścić w szklanym naczyniu. Dodać chrzan, olej, zmiażdżony czosnek oraz lubczyk i marynatę. Posolić.
Wymieszać aby marynata dobrze przylegała do mięsa, przykryć naczynie i odstawić do lodówki na 6-8 godzin ( noc).
Krok 1 - Grillowany udziec z indyka foto
2
Grillować standardowo ( żar bez ognia) lub usmażyć na patelni grillowej.
Krok 2 - Grillowany udziec z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 12.08.2014 14:11
uwielbiam grillowane mięska
Iwusia 29.07.2014 21:53
bardzo smaczne mięsko
Konczi 29.07.2014 21:42
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak