Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    4x160 g
  • marynata klasyczna Prymat

    1 opakowanie
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • chrzan żurawinowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku foto
Umyte i osuszone piersi z kaczki ułożyć na desce, skórę naciąć w kratkę,
Krok 3 - Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku foto
Mięso natrzeć marynatą szlachecką i odstawić na 2-4 godziny.
Krok 4 - Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku foto
Piersi usmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni (zaczynając skórą do dołu), a następnie piec 10 minut w temperaturze 160*C.
Krok 5 - Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku foto
Piersi pokroić w plastry i podawać z Chrzanem żurawinowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MC_S 30.09.2013 20:22
Bardzo dobre danie.
Monika10 06.08.2013 18:30
napewno pyszna ta kaczka
mufinka79 02.08.2013 10:54
Kaczka prezentuje się przewybornie :)
arbuzowo 01.08.2013 22:56
Taki prosty przepis, a ile smaku!
sasanka 01.08.2013 21:52
bardzo ładnie się prezentuje :) szkoda, ze kaczuszki nie są tak popularne jak kurczaki
halina17 01.08.2013 20:26
Dobry przepis.
artur7 01.08.2013 20:23
wykwintne danie
Renata9 01.08.2013 20:15
bardzo pyszna kaczuszka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat