Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany stek ze strusia z sosem słodko-ostrym w otoczeniu oscypka oraz malin

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Baza

struś steki 250 gram
oscypek 50 gram
maliny świeże 20 gram
sałata masłowa 2 sztuk

sos

musztarda 2 łyżeczki
miód 2 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuk
śmietana 18 proc 2 łyżeczki
pieprz
tabasco 5-6 kropel
curry 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sok z cytryny 7-8 kropel

Porada

Nie bójcie się strusiny. To zdrowe niskokaloryczne mieso o niskim zawartosci tluszczu.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany stek ze strusia z sosem słodko-ostrym w otoczeniu oscypka oraz malin

Steki wyciągnąć z folii i pozostawić do rozmrożenia.Na mocno nagrzaną patelnie z odrobiną oleju wrzucamy steki. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony. Ściągamy steki na deskę i niech odpoczywają. W między czasie na tą samą patelnie wrzucamy oscypka i smażymy dosłownie 5-10 sek. Na sałacie kładziemy pokrojonego w plastry strusia,obok oscypek a po środku maliny. Maliny są tutaj hitem. Ciepły oscypek ze świeża maliną i do tego solidny plaster strusia okazuję się spełnieniem zachcianek podniebienia. Do tego sos o ciekawym smaku. Będziesz zachwycony mogąc poczuć swoistą niespodziankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 10.10.2014 23:43
to to ja lubię
Christopher 10.10.2014 17:50
Dla mnie zestaw super.
Rysia 10.10.2014 11:56
Smaczny pomysł.
jatorobietak 10.10.2014 10:20
Danie zaskoczy każdego kto podniesie wyzwanie i widelec ;p
molanka 10.10.2014 10:02
oryginalny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak