Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany patison z kolegami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
patison 1 szt
cukinia 1 szt
olej
czosnek 3 ząbki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany patison z kolegami

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy .Kroimy ja w plasterki posypujemy przyprawa do grilla i grillujemy z dwóch stron. Bakłażana myjemy kroimy w długie paski i solimy . Odstawiamy na ok 10 min . Myjmy osuszamy .Doprawiamy przyprawa do grilla i grillujemy . Patisona kroimy w plastry solimy odstawiamy na ok 30 min ,żeby zmiękł . Płuczemy go smarujemy oliwą i grillujemy . Warzywa układamy na półmisku . Kropimy olejem wymieszanym z wyciśniętym czosnkiem i doprawionym sola morską .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 29.08.2013 15:36
ooo dawno go nie jadłam
Katarzyna/kate1980 12.08.2012 23:06
świetny
agaK. 12.08.2012 14:33
fajne
iwa643 12.08.2012 10:58
polecam
treonina 12.08.2012 08:21
super! coś wspaniałego :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak