Grillowany patison z kolegami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • patison

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • olej

  • czosnek

    3 ząbki
  • Grill - przyprawa klasyczna

    1 łyżka
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy .Kroimy ja w plasterki posypujemy przyprawa do grilla i grillujemy z dwóch stron. Bakłażana myjemy kroimy w długie paski i solimy . Odstawiamy na ok 10 min . Myjmy osuszamy .Doprawiamy przyprawa do grilla i grillujemy . Patisona kroimy w plastry solimy odstawiamy na ok 30 min ,żeby zmiękł . Płuczemy go smarujemy oliwą i grillujemy . Warzywa układamy na półmisku . Kropimy olejem wymieszanym z wyciśniętym czosnkiem i doprawionym sola morską .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 29.08.2013 15:36
ooo dawno go nie jadłam
Katarzyna/kate1980 12.08.2012 23:06
świetny
agaK. 12.08.2012 14:33
fajne
iwa643 12.08.2012 10:58
polecam
treonina 12.08.2012 08:21
super! coś wspaniałego :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat