Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś na grzance z salsą poziomkową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 1/2 kg
boćwina
ocet balsamiczny
olej rzepakowy
poziomki 1 szklanka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sok z cytryny
miód
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś na grzance z salsą poziomkową

Mięso z łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Kroimy na kawałki. Solimy i doprawiamy pieprzem z każdej strony. Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Chleb tostowy wkładamy do tostera do zarumienienia. Poziomki myjemy i miksujemy. Dodajemy sól, pieprze ocet balsamiczny miód i olej. Jeszcze raz miksujemy. Salsę chłodzimy. Na tosta układamy liść boćwiny na to łososia i salsę z poziomek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 13.07.2013 17:53
pyszna rybka
Megg 13.07.2013 14:20
wygląda bardzo smakowicie
joanna30 13.07.2013 12:26
Ciekawe połączenie smaków i myslę, ze równie pyszne :)
agus198900 13.07.2013 10:35
wygląda baaardzo apetycznie;)
joanna__s 13.07.2013 09:48
Bardzo oryginalne połączenie, warte wypróbowania.
iwi 13.07.2013 09:09
Ciekawe połączenie smaków.
lee-aa 13.07.2013 08:49
jakie są proporcje salsy? chodzi mi o ilość poziomek - mniej więcej? Zmiksowane poziomki nie spłyną?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak