Grillowany łosoś

Grillowany łosoś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej rzepakowy

    3-4 łyżki
  • mini kostka- czosnek

    1/2 szt
  • szpinak na szybko

    1 porcja
  • łosoś

    2 filety
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowany łosoś foto
Łososia rozmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy olejem, posypujemy rozkruszoną przyprawą mini kostka- czosnek oraz świeżo mielonym pieprzem.
Krok 2 - Grillowany łosoś foto
Kładziemy na rozgrzany grill stołowy (lub patelnię grillową)- najpierw skórką do dołu. Grillujemy z każdej strony na złoto.
Krok 3 - Grillowany łosoś foto
Szpinak przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/209276/obiadowy-szpinak-na-szybko.html
Krok 4 - Grillowany łosoś foto
Łososia podajemy na szpinaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

14.06.2012 08:14
zjadłabym takiego łososia.

Agnieszka_B

27.02.2012 10:11
Apetyczna propozycja:)

dwa pokoje z kuchnią

26.02.2012 09:49
ostatnio mam mega smaka na łososia i chyba czas coś tym zrobić

Ewa6274879

26.02.2012 00:33
pyszna propozycja na zdrowy obiad :)

pacpaw

26.02.2012 00:03
nieżle go podgrillowałaś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat