Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany kurczak z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 kg
pieczarki 8 szt.
cebula czerwona 0,5 szt.
czosnek marynowany 2 ząbki
boczek wędzony 6 plastrów
sok z cytryny 0,5 cytryny
białe wino 1 kieliszek
rozmaryn 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany kurczak z boczkiem

Rozkrój mięso na pojedyncze, dość duże kotleciki. Wino wymieszaj z posiekanym czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Marynatą zalej mięso, przykryj i wstaw na 2 godz. do lodówki. Cebulę obierz, pokrój w plasterki. Pieczarki oczyść i również pokrój w plastry. Każdy kawałek mięsa oprósz rozmarynem, układaj po plasterku pieczarki i kawałku cebuli. Zroluj, owiń plasterkiem boczku, zepnij wykałaczką. Rozpal grill ogrodowy i piecz ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak