Grillowany kurczak w ziołach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • zioła

    1 łyżka
  • koperek

    1 garstka
  • olej do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy na 2 mniejsze kawałki. Jeśli pierś jest gruba można też przeciąć wzdłuż. Przygotowujemy zioła - sól, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek, paprykę słodką i smarujemy mięsko. Natarłam również czosnkiem. Grillować na patelni grillowej. Na końcu posypać koperkiem. Można wykorzystać do zrobienia drobiowych hamburgerów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 04.07.2014 08:58
zdrowy, smaczny, apetyczny
Niki22 03.07.2014 23:21
takie mięsko to ja lubię :D
IlonaAlbertos 03.07.2014 21:57
Bardzo aromatyczne mięsko.
Zdzisław 03.07.2014 20:54
dla mnie to smaczne danie
cukiereczek 03.07.2014 19:32
BARDZO APETYCZNY
Sroczka 03.07.2014 15:11
Pyszne mięsko, zjadłabym.
Kulinarna Ja 03.07.2014 15:06
Tak aromatyczne mięsko to ja lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat