Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany kurczak w ziołach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
zioła 1 łyżka
koperek 1 garstka
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany kurczak w ziołach

Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy na 2 mniejsze kawałki. Jeśli pierś jest gruba można też przeciąć wzdłuż. Przygotowujemy zioła - sól, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek, paprykę słodką i smarujemy mięsko. Natarłam również czosnkiem. Grillować na patelni grillowej. Na końcu posypać koperkiem. Można wykorzystać do zrobienia drobiowych hamburgerów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.07.2014 08:58
zdrowy, smaczny, apetyczny
Niki22 03.07.2014 23:21
takie mięsko to ja lubię :D
IlonaAlbertos 03.07.2014 21:57
Bardzo aromatyczne mięsko.
Zdzisław 03.07.2014 20:54
dla mnie to smaczne danie
cukiereczek 03.07.2014 19:32
BARDZO APETYCZNY
Sroczka 03.07.2014 15:11
Pyszne mięsko, zjadłabym.
Kulinarna Ja 03.07.2014 15:06
Tak aromatyczne mięsko to ja lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak