Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany filet z kurczaka z papryką i cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany filet z kurczaka z papryką i cebulką

Kurczaka oczyścić z błonek, opłukać i osuszyć. Przekroić na cieńsze kotlety, obsypać przyprawą do kurczaka i polać oliwą. Odstawić na noc do lodówki. Kotlety układać na folii do pieczenia, na wierzchu kłaść po 2 kawałki papryki i cebuli. Zawinąć folię. Pakieciki układać na grilli u piec po 10 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 29.12.2015 12:58
super propozycja na grilla!
Janina 23.11.2015 14:52
Super mięsko ;))
Aleksandra/Olcia 23.11.2015 13:32
na dworze przymrozek a Ty grilla przypominasz....oj nieładnie ;o)
agaK. 23.11.2015 12:13
O, jeszcze grillem zapachniało:) Fajny pomysł na grillowanie, taka porcja na raz mięso z warzywami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak