Grillowany camembert z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ser camembert

    1 szt.
  • olej

    100 ml
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    4 łyżeczki
  • orzechy włoskie

    1 duża garść

Sos

  • cukier trzcinowy

    180 g
  • żurawina

    350 g (najlepiej świeża)
  • woda

    250 ml

Do smaku

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszaj olej z przyprawą Grill ziołowy i obtocz w niej ser. Zrób to dokładnie nie zapominając o brzegach sera. Następnie owiń w folię i zostaw na godzinę.
W międzyczasie nalej wodę do garnka i dodaj cukier trzcinowy. Postaw garnek na ogniu, zagotuj i dodaj umytą żurawinę. Gotuj, aż żurawina zmięknie i lekko się rozgotuje. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Na końcu dopraw pieprzem i solą.
Owinięty wcześniej w folię aluminiową ser połóż na grillu. Grilluj 5 do 10 minut z każdej strony. Podawaj z sosem żurawinowym, orzechami włoskimi bagietką i sałatką warzywną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 27.01.2018 01:12
z konfiturą z wiśni, śliwek też smakuje wybornie camembert
Bożena Matuszczyk 25.01.2018 22:24
Taki grillowany camembert jest pyszny często go grillujemy i też w towarzystwie sosu żurawinowego podajemy.. Jest pyszny.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat