Grillowany bakłażan z salsą z czarnych oliwek ,pomidora i ogórków

Grillowany bakłażan z salsą z czarnych oliwek ,pomidora i ogórków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • sok z cytryny

  • pomidory

    2 szt
  • czarne oliwki

  • cebula

    1 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • szczypioek

  • korniszony

    2 szt
  • sól

  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie myjemy i osuszamy. Grillujemy go z dwóch stron. Robimy salse. Pomidory ,ogórki ,cebule i oliwki drobno siekamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek ,posiekany szczypiorek sól,pieprz,oliwę i sok z cytryny ,Mieszamy chłodzimy . Taką salsę nakładamy na bakłażana.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

06.05.2012 21:23
super

mufinka79

06.05.2012 19:32
Mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat