Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane polędwiczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 80 dag
boczek wędzony 8 plastrów
sos sojowy 6 łyzek
oliwa 2 łyzki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ogórki konserwowe 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane polędwiczki

Mięso umyj i osusz, podziel na 8 porcji. Każdy kawałek owiń plasterkiem boczku i zepnij wykałaczką. Wymieszaj ze sobą sos sojowy, imbir, oliwę i miód. Mięso posmaruj marynatą i odstaw na 2-3 godziny do lodówki. Rozpal grill ogrodowy. Piecz mięso na gorącym ruszcie przez około 20 minut co jakiś czas obracając. Podawaj z ogórkami konserwowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak