Grillowane buraczki z cukinią tofu i orzechami

Grillowane buraczki z cukinią tofu i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1/2 szt
  • patison

    1/2 szt
  • buraki

    2 szt
  • tofu

    1/4 szt
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyzeczka
  • olej

    2 łyżki
  • miód

    1/2 łyzeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowane buraczki z cukinią tofu i orzechami

Patisona myjemy ,kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 20 min . Następnie płuczemy i grillujemy . Buraki obieramy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu studzimy kroimy w plastry i grillujemy . Cukinię kroimy w plasterki i grillujemy . Grillowane warzywa układamy a półmisku . Posypujemy posiekanymi orzechami i kawałkami tofu .Robimy sos. Mieszamy olej z octem balsamicznym i miodem . Sosem polewamy warzywa. Doprawiamy pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

agaK. 14.08.2012 14:04
ciekawe.
gosia47-47 14.08.2012 08:14
smaczne
iwa643 14.08.2012 07:38
polecam na kolacje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat