Grillowane buraczki z cukinią tofu i orzechami

Grillowane buraczki z cukinią tofu i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1/2 szt
  • patison

    1/2 szt
  • buraki

    2 szt
  • tofu

    1/4 szt
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyzeczka
  • olej

    2 łyżki
  • miód

    1/2 łyzeczki
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patisona myjemy ,kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 20 min . Następnie płuczemy i grillujemy . Buraki obieramy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu studzimy kroimy w plastry i grillujemy . Cukinię kroimy w plasterki i grillujemy . Grillowane warzywa układamy a półmisku . Posypujemy posiekanymi orzechami i kawałkami tofu .Robimy sos. Mieszamy olej z octem balsamicznym i miodem . Sosem polewamy warzywa. Doprawiamy pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agaK.

14.08.2012 14:04
ciekawe.

gosia47-47

14.08.2012 08:14
smaczne

iwa643

14.08.2012 07:38
polecam na kolacje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat