Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 80 dkg
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 garść
olej 4 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat 2 czubate łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka

Mięso pokroić w długie, niezbyt grube paski. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, posiekaną natką pietruszki, przyprawą do mięs i solą ziołową. Marynatą pokryć mięso i odłożyć na ok. 2 godziny do lodówki. Zamarynowane mięso nadziać na patyczki do szaszłyków. mięso kłaść na rozgrzany grill. Grillować na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.07.2015 15:34
lubie takie jedzonko
Franciszek 06.07.2015 13:47
Pyszne jedzenie
Bernadeta1 06.07.2015 13:13
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak