Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś w marynacie sojowo-czosnkowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
olej 1/2 szklanki
czosnek 4 ząbki
keczup 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś w marynacie sojowo-czosnkowej

Kroki postępowania

1
Olej mieszamy z octem winnym, sosem sojowym, keczupem, dokładnie łączymy. Dodajemy przeciśnięty czosnek.
Krok 1 - Grillowana pierś w marynacie sojowo-czosnkowej  foto
2
Pierś kroimy na mniejsze części, dokładnie osuszamy po myciu. Pierś zanurzamy w marynacie i szczelnie zamykamy, zostawiamy na kilka godzin (najlepiej na noc).
Krok 2 - Grillowana pierś w marynacie sojowo-czosnkowej  foto
3
Następnie pieprzymy i lekko solimy, bo sos sojowy już nadaje słony smak. Grillujemy z każdej strony kilka minut. Podajemy z ulubionymi dipami i chlebem.
Krok 3 - Grillowana pierś w marynacie sojowo-czosnkowej  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 05.05.2015 18:15
Ale pyszności :)
Pani Domu 04.05.2015 17:28
smaczne mięsko
paulette17 04.05.2015 14:34
Bardzo lubię takie fileciki :)
magda1976 04.05.2015 14:19
Musi być bardzo pyszne takie mięsko
Kasnaj 04.05.2015 12:39
smaczne mięsko
kloruś 04.05.2015 12:34
chętnie bym skosztowała!
Konczi 04.05.2015 11:18
pyszniutko u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak