Grillowana pierś kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    3 szt
  • Grill przyprawa pikantna Prymat

    1 szt
  • olej

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi rozkrawamy, dzieląc na mniejsze kawałki. Przyprawę do grilla mieszamy z olejem. Marynujemy piersi min 2h.
Piersi zawijamy (każdą osobno) w folię aluminową i kładziemy na rozgrzanym grillu. Grillujemy z każdej strony, długość smażenia zależy od grubości piersi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat