Grill: Antrykot ziołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawałki antrykotu

    2x25 dag
  • sadła lub słoniny

    30 dag
  • drobno pokrojonej cebuli cukro

    3 łyżki
  • majeranek Prymat

  • Musztarda grillowa - PET

  • musztarda rosyjska

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • sól

  • wino wytrawne

    4 łyżki
  • chleb

    20 dag
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sadło pokroić w kostkę. Wymieszać w garnku sadło, cebulę, zioła oraz rozdrobniony chleb. Przyprawić solą i dużą ilością pieprzu. Do masy wlać wino, wymieszać i odstawić na 1 godz. Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie obsmażyć na bardzo gorącym ruszcie po 10-12 min z każdej strony. Antrykoty posmarować cienko musztardą i nałożyć na nie warstwę masy ziołowej o grubości co najmniej 1 cm. Tak przygotowane steki podgrzać na grillu przez kilka minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ttrytka 25.01.2016 17:22
antrykot fajnie sie prezentuje
marcia7 23.05.2015 11:55
to są własnie moje smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat