Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
stek wołowy
4 szt -
olej
7 łyżek -
sos sojowy
2 łyżki -
sok z cytryny
2 łyżki -
winiak
2 łyżki -
skórka z cytryny
0,5 łyżeczki -
czosnek
4 ząbki -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku -
ocet
1 łyżka -
Party Dip Barbecue Prymat
1 opakowanie -
bakłażan
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
boczek
10 dag -
Natka pietruszki suszona Prymat
2 łyżki
Sposób przygotowania
Mięso opłukać, osuszyć, włożyć do marynaty na kilka godzin. Parę razy je w tym czasie obrócić. Dwa bakłażany (70 dag) umyć, przekroić wzdłuż na pół i obgotować w posolonej wodzie z dodatkiem octu 5-10 min, po czym ją wyjąć i osączyć.
Boczek pokroić w drobną kostkę. Steki osączyć z marynaty, ułożyć na ruszcie i opiekać na niezbyt dużym ogniu po 12-14 min z każdej strony.
Bakłażany posmarować od wewnątrz resztką marynaty z mięsa, ułożyć pokrojony boczek i piec na grillu około 10 min. Tak przygotowane danie podawać z Party Dip Barbecue Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się