Łosoś z dipem koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Łosoś podany w formie szaszłyków z pomidorkami koktajlowymi, cebulą i dipem koperkowym to świetne rozwiązanie na delikatne danie, które przygotujecie zarówno na obiad jak i grill w gronie przyjaciół. Dobierzcie do nich ulubione dodatki np. ziemniaczki, surówkę czy dip i delektujcie się przepysznym i prostym w wykonaniu daniem. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Szaszłyki:

  • filet z łososia

    450 g
  • pomidorki koktajlowe

    350 g
  • czerwona cebula

    3 sztuki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • olej

    2 łyżeczki

Dip:

  • posiekany koperek

    3 łyżki
  • kwaśna śmietana

    400 g
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule pokrój na 8 części.

Usuń skórkę z łososia i pokrój rybę w kostkę 3x3 cm. Przesyp łososia do miski, a następnie posyp solą, czosnkiem i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Łososia, cebulę, pomidorki, nadziewaj naprzemiennie na długie drewniane wykałaczki.

Smaż szaszłyki ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni. Podczas smażenia przygotuj dip.

Drobno posiekaj koperek i wymieszaj ze śmietaną, suszonym czosnkiem i solą. 

Doradca Smaku
Podawaj szaszłyki z dipem i gotowanymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat