Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Szaszłyki:
-
filet z łososia
450 g -
pomidorki koktajlowe
350 g -
cebula czerwona
3 sztuki -
sól
1 łyżeczka -
Czosnek suszony Prymat
1/2 łyżeczki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/4 łyżeczki -
olej
2 łyżeczki
Dip:
-
posiekany koperek
3 łyżki -
kwaśna śmietana
400 g -
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka -
sól
1/2 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Łosoś z dipem koperkowym
Cebule pokrój na 8 części.
Usuń skórkę z łososia i pokrój rybę w kostkę 3x3 cm. Przesyp łososia do miski, a następnie posyp solą, czosnkiem i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Łososia, cebulę, pomidorki, nadziewaj naprzemiennie na długie drewniane wykałaczki.
Smaż szaszłyki ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni. Podczas smażenia przygotuj dip.
Drobno posiekaj koperek i wymieszaj ze śmietaną, suszonym czosnkiem i solą.
Podawaj szaszłyki z dipem i gotowanymi ziemniakami.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się