Grecka zupa wielkanocna

Grecka zupa wielkanocna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    5 sztuk
  • masło

    50 dag
  • koper

    1 pęczek
  • ryż

    6 łyżek
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • podroby

    cielęce g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wymoczone i obgotowane podroby zalewamy 2 l wody solimy i gotujemy pół godziny na małym ogniu wyjmujemy i drobno siekamy w rondelku rozgrzewamy masło podsmażamy cebulę dodajemy koper i pieprz smażymy na małym ogniu przez kilka minut wlewamy wywar i wkładamy podroby gdy rosół i podroby są już prawie gotowe wrzucamy po wrzącej zupy ryż i gotujemy do miękkości przez podaniem doprawiamy sola pieprzem i sokiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat