Wielkanoc: Grillowany camembert z orzechami pekan i migdałami

Wielkanoc: Grillowany camembert z orzechami pekan i migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser camembert

    4 szt. (125 g każdy)
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • orzechy pekan

    4 łyżki
  • migdały

    4 łyżki (łuskane)
  • miód

    2 łyżki
  • biały krem balsamico

    2 łyżki
  • sok z cytryny

  • rodzynki

    2 łyżki
  • skórka pomarańczowa

    1 łyżka (kandyzowana)
  • rukola

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej patelni uprażyć orzechy i migdały, a następnie dodać miód, krem balsamiczny, sok z cytryny, namoczone uprzednio rodzynki i skórkę pomarańczową. Całość poddusić przez chwilę, a następnie zdjąć z ognia i odstawić w ciepłe miejsce.
Patelnię ryflowaną delikatnie posmarować olejem, rozgrzać i usmażyć camembert z obu stron. Grillowany ser podawać bezpośrednio po usmażeniu z ciepłymi bakaliami, sosem powstałym podczas ich przygotowywania i rukolą.
Doradca Smaku
Rodzynki warto spróbować namoczyć w białym winie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

17.04.2014 16:11
pyszny serek

pajbek

10.04.2014 21:59
Super :-)

Paolcia

10.04.2014 11:32
wygląda obłędnie smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat