Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita arbuzowo-cytrynowa orzeźwiająca

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny pół
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Granita arbuzowo-cytrynowa orzeźwiająca

Do blendera wrzucamy pokrojonego arbuza bez pestek, wlewamy sok z połówki cytryny i miksujemy razem chwilkę. Jeżeli uznamy, że za mało słodki jest, dodajemy wg uznania cukier. Zmiksowanego arbuza wlewamy do plastikowego pojemniczka i wkładamy do zamrażalnika. Co 15-20 minut wyjmujemy i skrobiemy widelcem, po upływie 2-3 godzin mamy gotowy deser.

Uwaga! należy go szybko spożywać, jest zimny i zmrożony, ale tylko przez chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 25.12.2012 20:28
pyszny
Madziela 14.12.2012 17:21
świetny pomysł - szybki i bardzo smaczny, akurat na lato ;)
czekoladka_m 27.08.2012 19:53
fajne:)
Dorota76 05.08.2012 09:59
orzeźwiający
Aleksandraa 05.08.2012 08:54
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak