Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonkowa galaretka z marchewką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 kg
marchewka 4 szt
pieprz kulki
ocet winny
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 oapkwoania
sos sojowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonkowa galaretka z marchewką

Golonki wieprzowe myjemy i wstawiamy do garnka z wodą . Gotujemy z dodatkiem kulek pieprzu i listkami ziela angielskiego. Po około 1,5 godziny dodajemy obrane marchewki . Gotujemy dalej ,dodajemy sól do smaku.
Kiedy mięso będzie miękkie wyciągamy je i odstawiamy do wystygnięcia. Marchewki tez wyciągamy i ścieramy na tarce duże oczka. Zimne mięso obieramy od kości i dość drobno siekamy. Rosół z gotowania mięsa przelewamy przez sitko. Do czystego już rosołu dodajemy posiekane mięso i marchewkę. Rozrabiamy żelatynę według przepisu i dodajemy do zagotowanego rosołu z mięsem. Doprawiamy sosem sojowym. Lekko przestygnięte wlewamy do plastikowych kubeczków lub do plastykowych butelek. Które zakręcamy i odstawimy do wystygnięcia. Kiedy zrobi się galareta rozcinamy butelkę i mamy fajny galat do krojenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.04.2014 15:00
świetny sposób podania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak