Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonko z indyka z prawdziwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
mąka 1-2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
prawdziwki 300 g
golonki indycze 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: golonko z indyka z prawdziwkami

Golonka obrać ze skóry i podsmażyć na suchej patelni. Włożyć do garnka i zalać wodą, dodać prawdziwki, ziele i liść. Dusić na małym ogniu około godziny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką i niewielką ilością wody. Wlać do mięsa i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dada 06.03.2014 12:11
mniamka mniamka
Megg 30.01.2014 12:06
wyśmienity obiadek
JOANNA16 29.01.2014 22:34
pyszny obiadek))
JOANNA16 29.01.2014 22:33
pyszny obiadek
mitek111 29.01.2014 20:07
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak